Vjerojatno najčešće postavljano pitanje koje dobivamo o mikrocementu odnosi se na cijenu. Koja je cijena postavljanja mikrocementa?

Cijena mikrocementa

Većina podnih ili zidnih pokrova na tržištu dolazi s unaprijed određenom cijenom materijala i ugradnje prema kvadratnom metru. Međutim, kod ugradnje mikrocementa u stambeni ili poslovni prostor postoji niz čimbenika koji će odrediti konačnu cijenu:

Veličina projekta

Priprema podloge

Broj prostorija

Završna obrada

Veličina projekta

Veličina projekta je vrlo važna za određivanje cijene po kvadratnom metru, veća područja mogu se produktivnije obraditi jer postoji manja vjerojatnost da će unutar radnog dana ostati izgubljenog vremena. Na primjer, kod ugradnje mikrocementa na manji pod ili zid, potrebno je čekati da se naneseni sloj dovoljno stvrdne prije nego što se može nanijeti novi sloj ili brusiti. 

Kod većeg projekta, ili projekta s više prostorija, veća je mogućnost za bolju učinkovitost, postavljanje se planira tako da ima što manje “praznog hoda”

aplikacija mikrocementa - topcret interijeri
priprema podloge mikrocement - topcret interijeri

Priprema podloge

Kao i u svakom poslu, priprema je ključna!

Mikrocement je izuzetno tanak materijal, debljine 2-3 milimetra ( za usporedbu, to je debljina 5 igraćih karata na hrpi ) , stoga podloga mora biti adekvatno pripremljena, bez ikakvih oštećenja ili pukotina.

Za vrlo neravne podloge, možda će biti potrebno nanijeti samoizravnavajuću smjesu preko površine.

Kako bi se poboljšala veza između mikrocementa i površine na koju će prianjati, podloga mora biti obrađena abrazivnim sredstvom ili alatom.

 

Broj prostorija

Kao što smo već spomenuli, veći broj prostorija svakako će pridonijeti produktivnosti, jer svaki sloj mikrocementa zahtijeva određeno vrijeme za stvrdnjavanje prije postavljanja slijedećeg sloja.

Kod većeg broja prostorija ili površina na koje se postavlja mikrocement, pomno planiramo postavljanje kako bi svi radovi završili u najkraćem mogućem roku.

kuca-x-topcret-interijeri-12
priprema-podloge-mikrocement-metalik---topcret-interijeri

Završna obrada

Izuzev tehničkih svojstava mikrocementa, jedna od najvećih prednosti ugradnje je gotovo beskrajna količina boja, nijansi i motiva koja se zatim može dodatno modificirati tehnikom postavljanja, jačini pritiska lopatice i količinom nanesenih spojeva.

U komercijalnim prostorima, pogotovo kafićima ili klubovima, izuzetno su popularne metalik boje: Cink, Aluminij, Mesing, Bakar, Bronca i Čelik

Završna obrada, ovisno o željama klijenta će u određenoj mjeri utjecati na vrijeme instalacije.

 

Za detaljan izračun cijene ugradnje, pošaljite nam upit, javiti ćemo Vam se u najbržem mogućem roku.