Održivost je glavni izazov za čovječanstvo danas, beskompromisna predanost dizajnu, izgradnji i stvaranju proizvoda koji poštuju okoliš i zdravlje.

EcoCemento® | BaxabEco®

Prvi mikrocementi bez hlapljivih organskih spojeva

Biti pioniri ne znači samo imati kreativnost za izmišljati nove stvari i tehnologije. Također se radi o inoviranju onoga što već postoji i nastojanju da se predvidi i prilagodi društvu koje se stalno mijenja i novim potrebama.

Prilagodili smo proizvodne procese u nastojanju da kreiramo održivi proizvod, bez utjecaja na okoliš ili zdravlje.

  • Netoksičan i bez hlapljivih organskih spojeva.
  • Certificiran po LEED, BREEAM i WELL standardima.
  • Proizvod baziran na vodi.
  • Proizvod koji se smije udisati.
  • Može se reciklirati i višekratno koristiti
  • Savršena hidroizolacija 
  • Održivi proizvod, bez utjecaja na okoliš ili zdravlje.

Sirovina
Naši proizvodi su mješavina cementa, finih agregata i polimera. Razvijamo proizvode sa 15% sirovog, recikliranog materijala.

Proizvodnja
Zahvaljujući debljini od samo 2mm koristimo puno manje materijala od normalnog betona. Njegova proizvodnja zahtijeva manju potrošnju energije od drugih materijala poput pločica, vinila ili drvenog poda.

Distribucija
Budući da distribuiramo tekući materijal manje težone za transport, imamo manji utjecaj na emisije CO2 u usporedbi s drugim, tradicionalnijim materijalima.

Primjena
Možemo nanositi na postojeće površine, bez potrebe za mijenjanjem podloge, čime se smanjuje rušenje i odlaganje. Također zahtijeva manju potrošnju vode u usporedbi s betonom.

Upotreba
Održavanje zahtijeva samo vodu i sapun za čišćenje, bez jakih kemikalija koje su potrebne niti preporučene.

Certifikati održivosti

Danas smo jedina tvrtka u našoj kategoriji s proizvodima certificiranim prema standardima Well, Leed i Breeam.

Rezultati koji nam otvaraju vrata za sudjelovanje u radovima certificiranim prema održivim referentnim standardima sektora.

certifikat-well

WELL™ građevinski standard
Znanstveno podržani kvalifikacijski sustav za mjerenje, certificiranje i praćenje karakteristika proizvoda, s ciljem poboljšanja njegovog utjecaja na zdravlje i dobrobit.

certifikat-bream-leed

LEED | Leadership in Energy & Environmental Design
Na temelju znanstvenih standarda, nagrađuje korištenje održivih strategija u građevinskim procesima. Njegova misija je odgovoran i zdrav ekološki sustav.

certifikat-bream

BREEAM | Kodeks za održivo izgrađenu okolinu
Promiče gradnju koja ima utjecaj na ekonomske, ekološke i društvene koristi. Istodobno prenosi društveno odgovorno poslovanje s poduzeća na društvo.

Projekti s fokusom na održivost