Mikrocement (engleski: Microcement) je vrlo svestran materijal koji je posljednjih godina postao sve popularniji zbog svojih jedinstvenih estetskih kvaliteta i jednostavnosti ugradnje. Ovaj materijal je vrsta premaza na bazi cementa koji se može nanositi na široku paletu površina, uključujući podove, zidove, stepenice, radne površine, pa čak i namještaj. Zbog svoje svestranosti, microcement se može koristiti za stvaranje širokog raspona završnih slojeva, od glatkih i poliranih do grubih i teksturiranih, ovisno o željenom izgledu i dojmu prostora.

Štoviše, microcement je vrlo prilagodljiv različitim okruženjima, što ga čini prikladnim za upotrebu u stambenim i poslovnim okruženjima. Na javnim mjestima, idealan je izbor za područja s velikim prometom kao što su zračne luke, trgovački centri, muzeji i galerije, zbog svoje izdržljivosti i malih zahtjeva za održavanjem. Također je odličan izbor za prostorije u domu, kao što su kuhinje, dnevne sobe, kupaonice i spavaće sobe, zbog svoje otpornosti na vodu i estetske privlačnosti. Može se koristiti čak i na vanjskim prostorima kao što su terase, bazeni i balkoni.

Na ovoj web stranici prezentirati ćemo vam svestranost u primjeni microcementa i zašto je postao preferirani izbor za arhitekte, dizajnere i vlasnike kuća.

Gdje se sve mikrocement može ugraditi?

Javni prostori:

Škole
Hoteli
Zračne luke
Knjižnice
Kazališta
Muzeji
Galerije
Prostori javne uprave

 
i svi drugi javni prostori gdje je potrebna izdržljiva podna ili zidna obloga koja ne zahtjeva puno održavanja.

Poslovni prostori:

Uredi
Kafići
Restorani
Noćni klubovi
Trgovine
Saloni za uljepšavanje
Teretane
Banke

 
i svi drugi poslovni prostori gdje je potrebna moderna podna ili zidna obloga u neograničenom broju boja i tekstura.

Stambeni prostori:

Dnevni boravak
Blagovaonica
Kuhinja
Kupaona
Spavaća soba
Stepenište
Podrum
Garaža

 
i svi drugi stambeni prostori u kojem želite vodootpornu podnu ili zidnu oblogu bez fuga i prijelaza čime će stambeni prostor imati dojam veće prostranosti.